HÍREK

Itt olvashatóak azok a szakmai aktualitások és rövidhírek, melyek saját szerkesztőségi anyagaink mellett együttműködő partnereinktől származó információkat is tartalmaznak. A külsős hírek forrásait minden esetben feltüntetjük, így a részletekről a megadott elérhetőségeken tájékozódhatnak.

Jubileumi Bányászati Nyílt Napok 2019

A Magyar Bányászati Szövetség a nemzetgazdasági ásványi energiahordozó- és nyersanyag ellátását biztosító bányászati ágazat társadalmi elfogadottságának, gyakorlati tudatformálással történő erősítését célzó rendezvénysorozatot szervez. A programok 2019. szeptember 21-22-én számos helyszínen kerülnek megrendezésre. A nyílt napok mottója: "A mindennapi élethez, a gazdaság innovációjához nélkülözhetetlen az ásványi nyersanyagok intelligens technológiájú hatékony kitermelése és hasznosítása ... A világod belőlük épül, általuk működik."
  

                                                                                                                  Forrás: mabsz.hu

MineKraft Challenge 2018

Az elmúlt évi "Tállya Challenge" nagy sikerén felbuzdulva idén november 2-3-án is megrendezésre kerül a bányászat társadalmi elfogadottságát is elősegítő sportesemény, ezúttal új helyszínen, új névvel, ismételten a Colas Északkő közreműködésével és támogatásával.
A nevezni szándékozók és kísérőik (vagy a csupán érdeklődők) bővebb információt a verseny honlapján találnak.

                                                                                                    Forrás: Colas Északkő Kft. 

XXII. Bányászati Szakigazgatási Konferencia

A Bányavállalkozók Országos Egyesületének szervezésében május 16. és 18 között, immáron 22. alkalommal került megrendezésre a bányászat aktuális kérdéseit megvitató konferencia Zalakaroson. A BASALT-KÖZÉPKŐ Kőbányák Kft. robbantási bemutatóját követően a konferenciát a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat elnöke, Zelei Gábor elnök nyitotta meg. A két napos előadássorozaton a közigazgatási perek új szabályozásának lényeges kérdéseiről tartott szakmai előadást a Bányajog Blog két szakértője, dr. Jean Kornél és dr. Szarka Ádám. A téma fontosságára tekintettel cikksorozat indul a blogon, elsősorban a bányavállalkozók közigazgatási perrel kapcsolatos teendőinek számbavétele, és a perrel kapcsolatos gyakorlati tudnivalók ismertetése céljából.

Megújuló energiában erősít Magyarország

Villamos energiát termelő napelemparkokat épít a MOL három hazai városban. Hamarosan indul az építkezés a MOL Magyarország üzemeiben: Tiszaújvárosban a MOL Petrolkémia, Százhalombattán a Dunai Finomító, Füzesgyarmaton pedig a bányászati üzem területén.
A napelemparkok várhatóan az év végéig készülnek el, és a megtermelt zöldáram mintegy kilencezer tonna szén-dioxid kibocsátását váltja majd ki.

                                                                                                                                     Forrás: mol.hu

BEFEJEZETLEN TÖRTÉNET - Emlékülés a recski mélyszint felfedezésének 50. évfordulóján

Az Ásványvagyon gazdálkodási ankét sorozat 7. előadóülése kerül megrendezésre 2018. február 8-áb Recsken, a Bányász Művelődési Házban. Az egész napos rendezvény részletes programja a Magyarhoni Földtani Társulat weboldalán elérhető.


                                                                                                                    Forrás: foldtan.hu

Országos Bányászati Konferencia 2017

Idén Egerszalókon gyűltek össze a bányászatban és a geotermiában tevékenykedő felső- és középvezetők, továbbá a fejlesztésben érintett szakemberek, hogy a hazai bányászatot és geotermiát érintő aktuális kérdésekről tárgyaljanak. A konferencia előadói - köztük dr. Jean Kornél ügyvéd, az Ecovis Hungary Legal irodavezető-helyettese - érintették a bányászati szakigazgatás reformját, a bányászat és szénhidrogén ipar lehetőségeit és az új fejlesztések és technológiák feltételeit.
                                                                                                                                                                                                    Forrás: www.ombkenet.hu

Ásványkincseink karnyújtásnyira

A napokban megjelent egy, az oldalunkat köszöntő cikk a szintén bányászati tematikájú asvanykincs.hu blog oldalon, mely elsősorban a hazai bányászat és ásványvagyon gazdálkodás aktuális híreiről tudósít az érdeklődőknek. Nagy örömmel fogadtuk közvetlen, üdvözlő soraikat, és az oldal szerkesztőihez hasonlóan magunk is abban bízunk, hogy ezek a tudás és információ megosztásán alapuló kezdeményezések a maguk szerény eszközeivel hozzájárulhatnak a honi bányászati tevékenység ismételt felvirágoztatásához.
                                                                                                  Forrás: www.asvanykincs.hu

Tállya Challenge 2017

2017. október 6. és 8. között először került megrendezésre a Tállya Challenge, mely Európában is egyedülállónak számító sportesemény.
A rendezvény különlegességét a festői környezetű Tállya település mellett az aktív andezitbányaként üzemelő Colas bánya és az azt körülvevő terület adja, mely különleges élményt biztosít a futást és a mountain bike távokat teljesítőknek.
Jó szórakozást és felkészülést kíván a BÁNYAJOG BLOG!
Forrás: Colas Északkő Kft

67. Bányásznap Tatabányán

A 2017. évi Központi Bányásznapi Ünnepség megtartására augusztus 31-én került sor Tatabányán. A rendezvényen beszédet mondott többek között Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár, Szakál Tamás a Magyar Bányászati Szövetség elnöke és még sok jeles személyiség. A hazai bányászat felvirágoztatásával kapcsolatos értékes gondolatok mellett számos kitüntetés is átadásra került a bányászatban kiváló teljesítményt nyújtó dolgozók, valamint a bányászatért a pedagógiában, vagy egyéb területeken kiemelkedő teljesítményt felmutató személyek számára, akiknek ezúton is szívből gratulál a BÁNYAJOG BLOG!
                                                                         Forrás: Ecovis Hungary Legal

Dr. Jean Kornél kinevezése

Dr. Jean Kornél ügyvéd, az Ecovis Hungary Legal irodavezető-helyettese és equity partnere, megbízást kapott Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől az Ágazati Részvételt Megállapító Bizottságba (ÁRMB), a munkáltatói oldal képviseletében eljáró tagként. A tagság 2017. szeptember 1-i hatállyal kezdődik, és a megbízás 5 éves időtartamra szól.

Szakmai munkájának ezen újabb elismeréséhez szívből gratulálunk!
                                                                    Forrás: Ecovis Hungary Legal


ELŐADÁSOK, KONFERENCIÁK

I. Aggregátum Konzultáció

Rendezvénysorozat a SNAP SEE projekt keretein belül az aggregátum-tervezés megalapozására Délkelet-Európában.
_
2013. október 28.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el